onsdag 15 augusti 2012

Långbana

Långbana, Jordbana, 1000-meterslopp, Long Track. Vart har den försvunnit? Det körs ju ett Long Track VM men det verkar vara i det fördolda, någon borde börja promota rejält.

Hade hoppats få lite mera info på Joonas Kylmäkorpis hemsida men tji fick jag. Efter ivrigt googlande såg jag att han leder än så länge.
Lite mera info fins på FIM Long Track World Championship samt Aktuell Speedway

Ja - jag känner till Flat Track Sweden "satsningen" men det verkar dömt att misslyckas, om det inte gjort det redan. En länk till en sida på bajsboken som kräver inloggning, hur dum får man vara? Kanske målgruppen är kvinnor ?

Nå, åter till ämnet. Jag minns med välbehag besöken på travbanorna - stämningen, ljudet, metanoldoften och knackkorv med senap serverat i smörpapper.

Bjuder på nedanstående historiska byalopp. Notera att i denna sport behövs inga luftstaket o annat trams. Ett djupt dike är tillräckligt, oftast, men har även sett när träden/buskagen på andra sidan diket har nyttjats för inbromsning.

 


Nedan en lite nyare video från Forssa 2012. Här har man dock förstärkt metallstaketet med plywood. Jublet kommer sig av att Kylmäkorpi vinner.





EDIT
Kom att tänka på http://www.mchk-rundbana.se/ kanske de har någon info om eventuella 1000-meterslopp i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar